Coronamaatregelen en avondwijdingen okt. 2020

Naar aanleiding van de persconferentie van het kabinet hebben we ook binnen onze hervormde gemeente Elburg maatregelen getroffen voor de maand oktober. We volgen hierin de landelijke richtlijnen van de Protestantse Kerk in Nederland.

Concreet betekent dit het volgende.

1. Kerkdiensten in beide wijken en in beide kerkgebouwen kunnen doorgaan met maximaal 30 bezoekers. Er is geen samenzang. In plaats daarvan is er een zanggroep van 5 personen.

2. In tegenstelling tot het bericht op de weekbrief, is er in oktober géén kinderoppas.

3. Gaat u naar de kerk, kom dan op tijd, zodat er niet tien minuten van tevoren een lange rij ontstaat en zodat de dienst op tijd kan beginnen.

4. Wilt u een mondkapje dragen bij het naar binnen lopen, voelt u zich dan niet bezwaard om dat te doen.

5. Voor het jeugdwerk en de catechesegroepen tot 18 jaar gelden dezelfde regels als voor scholen, zodat dit door kan blijven gaan.

6. De ‘grote Bijbelkringen’, kaderavonden, lezingavonden, verenigingen e.d. kunnen in de maand oktober niet doorgaan. Voor de maand oktober kiezen we voor een gezamenlijke online avondwijding vanuit de Grote Kerk, zonder bezoekers. U kunt deze volgen via de gebruikelijke kanalen. De aanvang is om 19.30 uur.

7. Van de huisbijbelkringen vragen we uitdrukkelijk de Bijbelkringen in oktober niet thuis te houden, maar indien gewenst digitaal.

8. Noodzakelijke vergaderingen kunnen in overleg met de koster doorgang vinden tot een maximum van 15 personen en mits de geplande zaalruimte het toelaat.

Avondwijdingen

In verband met de corona-crisis staan er in de maand oktober weer avondwijdingen op de woensdagavond gepland.
In een moment van zang, gebed en Bijbeloverdenking willen we elkaar bemoedigen.

We beginnen om 19.30 uur vanuit de Grote Kerk.

De avondwijdingen zijn thuis mee te kijken via de gebruikelijke kanalen.

Voorgangers:

Woensdag 7 oktober: ds. J.F. Schuitemaker